Publikavimo data: 2024-03-29
Cukriniai sausainiai
Cukrinių sausainių receptas yra gana paprastas ir juos nesunku pasigaminti namuose. Norint juos iškepti orkaitėje, reikės pusvalandžio laiko ir visada po ranka esančių ingredientų. Dėl tinkamos sviesto dozės sausainiai būna ne labai traškūs, o minkšti ir švelnūs. Šiuos sausainius galima papuošti glajumi arba konditeriniais pabarstukais.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į didelį dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų. Suplakite ingredientus, kol jie taps purūs. Tada toliau plakite, įmaišydami du kiaušinių trynius ir vanilės ekstraktą. Ingredientus galima plakti mikseriu arba plaktuvu, tačiau plakant plaktuvu prireiks šiek tiek daugiau laiko, kol ingredientai taps orūs.
Žingsnis 2
Į išplaktą mišinį palaipsniui įmaišykite per sietelį persijotus miltus ir druską. Įmaišykite likusius ingredientus (susmulkinkite šokoladą). Paruoštą dubenį uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių atšaldykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Praėjus šiam laikui, išimkite tešlą ir iškočiokite ją į storą dešrą, tada supjaustykite mažais, maždaug 1 cm apskritimais ir suformuokite sausainius.
Žingsnis 4
Išplakite likusį vieną kiaušinio trynį ir juo patepkite viršutinį sausainių paviršių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite į ją sausainius. Kepkite sausainius orkaitėje apie 12-15 minučių.
Kategorijos