Publikavimo data: 2024-06-15
Daal su špinatais ir jogurtu.
Daal - tai lukštenti lęšiai arba žirniai. Indijoje jie patiekiami kaip pagardas prie pagrindinių patiekalų arba barstomi ant ryžių. Daal su duona taip pat gali būti atskiras patiekalas, kaip šiame recepte. Daal ypatingas tuo, kad baltymų kiekiu nenusileidžia mėsai, todėl idealiai tinka vegetariškai mitybai. Šiame recepte gaminsime žaliąjį lęšių daal su česnakais, špinatais, imbieru ir kitais prieskoniais.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir palaukite, kol vanduo užvirs. Į verdantį vandenį sudėkite per pusę perpjautą svogūną ir lauro lapą. Supilkite lęšius ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite, kol lęšiai suminkštės. Tuomet nukoškite visą skystį ir įmaišykite lęšius į padažą arba leiskite jiems atvėsti skystyje.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką, imbierą ir žaliuosius pipirus.
Žingsnis 3
Į įkaitintą puodą įpilkite aliejaus ir sudėkite visas supjaustytas daržoves. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite maltą prieskonių mišinį ir špinatus. Kepkite masę su špinatais, kol ji "nusistovės". Įpilkite šiek tiek lęšių sultinio arba vandens. Šiek tiek troškinkite, į daržoves įpilkite dar šiek tiek sultinio ir citrinos sulčių bei žievelės.
Žingsnis 4
Mišinį sutrinkite panardinamuoju arba stacionariuoju maišytuvu iki granuliuotos tekstūros.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite ištirpintą sviestą ir išvirtus žaliuosius lęšius ir pastatykite ant viryklės. Suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Tada supilkite padažą ir užvirinkite. Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite jogurtą.
Žingsnis 6
Atskiroje keptuvėje ištirpintame svieste pakepinkite špinatų žiedynus.
Žingsnis 7
Papuoškite šviežiomis mėtomis ir tortilijomis.
Kategorijos