Publikavimo data: 2024-04-09
Dagestano stiliaus hinkalas
Chinkal - tradicinis kaukazietiškas patiekalas. Labai dažnai jis painiojamas su tokiu žinomu gruzinų patiekalu kaip chinkali. Ir nors abiejų patiekalų produktų rinkinys gana panašus, vis dėlto jie skiriasi. Tradiciškai chinkali gaminamas iš jautienos arba avienos. Verdamas gausus mėsos sultinys. Užmaišoma tešla, iš kurios gaminami "khinkalinai". Priklausomai nuo regiono, jų forma gali būti skirtinga. Khinkal paprastai patiekiami su grietinės ir česnakų arba pomidorų padažu.
Žingsnis 1
Įdėkite jautieną į šaltą vandenį ir užkaitinkite. Sudėkite 2 nuluptus svogūnus, 5 česnako skilteles, lauro lapą ir juoduosius pipirus. Sūdykite sultinį pagal skonį. Virkite sultinį ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Supilkite pieną į gilų dubenį. Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelių ir kvietinių miltų. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Supjaustykite tešlą mažais kvadratėliais.
Žingsnis 4
Kai sultinys užvirs, išimkite iš jo svogūnus ir mėsą. Sudėkite tešlą į sultinį ir virkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Išvirusią tešlą išimkite dantytu šaukštu.
Žingsnis 5
Virtą jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite 2 skilteles česnako. Susmulkinkite petražoles.
Žingsnis 6
Sumaišykite grietinę, smulkintą česnaką ir petražoles. Tešlą, jautieną ir grietinės bei česnakų padažą sudėkite į lėkštę. Papuoškite patiekalą smulkintomis žolelėmis. Patiekite jautienos sultinį prie khinkalo. Gero apetito!
Kategorijos