Dagestano stiliaus hinkalas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Dagestano stiliaus hinkalas

Chinkal - tradicinis kaukazietiškas patiekalas. Labai dažnai jis painiojamas su tokiu žinomu gruzinų patiekalu kaip chinkali. Ir nors abiejų patiekalų produktų rinkinys gana panašus, vis dėlto jie skiriasi. Tradiciškai chinkali gaminamas iš jautienos arba avienos. Verdamas gausus mėsos sultinys. Užmaišoma tešla, iš kurios gaminami "khinkalinai". Priklausomai nuo regiono, jų forma gali būti skirtinga. Khinkal paprastai patiekiami su grietinės ir česnakų arba pomidorų padažu.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
69 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 1
Įdėkite jautieną į šaltą vandenį ir užkaitinkite. Sudėkite 2 nuluptus svogūnus, 5 česnako skilteles, lauro lapą ir juoduosius pipirus. Sūdykite sultinį pagal skonį. Virkite sultinį ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas, kartkartėmis nugriebdami putas.

Žingsnis 2

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 2
Supilkite pieną į gilų dubenį. Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelių ir kvietinių miltų. Užminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Supjaustykite tešlą mažais kvadratėliais.

Žingsnis 4

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 4
Kai sultinys užvirs, išimkite iš jo svogūnus ir mėsą. Sudėkite tešlą į sultinį ir virkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Išvirusią tešlą išimkite dantytu šaukštu.

Žingsnis 5

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 5
Virtą jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite 2 skilteles česnako. Susmulkinkite petražoles.

Žingsnis 6

Dagestano stiliaus hinkalas Žingsnis 6
Sumaišykite grietinę, smulkintą česnaką ir petražoles. Tešlą, jautieną ir grietinės bei česnakų padažą sudėkite į lėkštę. Papuoškite patiekalą smulkintomis žolelėmis. Patiekite jautienos sultinį prie khinkalo. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos