Publikavimo data: 2024-05-15
Khinkali orkaitėje
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, raudonąjį svogūną, zirą, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Supjaustykite tešlą gabalėliais, kurių kiekvienas sveria maždaug po 50 g. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į rutuliuką.
Žingsnis 4
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite iki 2 mm storio. Į duonos plokštainio vidurius dėkite du šaukštus įdaro.
Žingsnis 5
Pakelkite tešlos kraštus į viršų ir suimkite juos kartu, kad susidarytų klostės. Pasak gruzinų virėjų, kuo daugiau raukšlių, tuo geriau. Suspauskite visas klostes vieną prie kitos, kad susidarytų pėda.
Žingsnis 6
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį khinkali. Ant kiekvieno "khinkali" uždėkite po gabalėlį sviesto. Užpilkite juos stikline vandens.
Žingsnis 7
Pašaukite hinkali į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštą khinkali patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais. Gero apetito!
Kategorijos