Khinkali su jautiena receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Khinkali su jautiena receptas

Net ir nedidelę sultingo khinkali porciją gali suvalgyti ne kiekvienas. Šie neįtikėtinai sotūs maišeliai sukurti taip, kad žmogus būtų sotus ir laimingas! Svarbiausia šiame patiekale yra mėsa. Geriausia, jei khinkali gaminimui naudojama smulkinta mėsa, tačiau mūsų recepte naudosime mėsmalę su vidutine tarka, kad sutaupytume laiko. Taip susmulkinus mėsą, khinkali viduje liks daug vertingų sulčių, o jos yra svarbi skonio sudedamoji dalis.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
140 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 1
Norėdami paruošti hinkali, pasiruoškite nedidelį dubenį, mėsmalę su vidutine tarka, kočėlą ir didelį puodą.

Žingsnis 2

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 2
Paruoškite faršą: jautieną ir svogūną supjaustykite gabaliukais, tada pertrinkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite petražoles ir kalendras ir suberkite į maltą mėsą, taip pat įberkite druskos, pipirų ir žiros. Į maltą mėsą supilkite vandenį, gerai išmaišykite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Chinkali skonis labai priklauso nuo maltos mėsos vandens kokybės. Todėl geriau naudoti gerą mineralinį vandenį.

Žingsnis 3

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo (ji turi būti minkšta ir elastinga) ir iškočiokite į dešrą. Supjaustykite maždaug po 45 g. Tešlos porcijas iškočiokite į paplotėlius ir sudėkite juos į krūvą, kiekvieną pabarstydami miltais, kad nesuliptų.Tešlos minkymas ir kočiojimas rankomis užima daug laiko. Jei turite tešlos maišyklę arba tešlos kočiojimo mašiną, naudokite ją.

Žingsnis 4

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 4
Į dubenį įdėkite tešlos apskritimą, o į apskritimo vidurį - dalį maltos mėsos. Užspauskite tešlos apskritimo kraštus, suformuodami raukšles. Paskutiniu užlenkimu užfiksuokite visą uodegą, gerai prispauskite ir apipjaukite viršų. Tą patį padarykite ir su likusia tešla bei malta mėsa.

Žingsnis 5

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 5
Į puodą su verdančiu vandeniu vieną po kito sudėkite khinkali, nuolat maišydami plakikliu sukamaisiais judesiais. Khinkali neturi prilipti prie dugno.

Žingsnis 6

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 6
Virkite juos apie 10 minučių ir 2-3 minutes po to, kai jie išplauks. Tada atsargiai išimkite skepetaite.

Žingsnis 7

Khinkali su jautiena receptas Žingsnis 7
Paruoštą khinkali sudėkite į lėkštes, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos