Publikavimo data: 2024-02-04
Khinkali su jautiena receptas
Net ir nedidelę sultingo khinkali porciją gali suvalgyti ne kiekvienas. Šie neįtikėtinai sotūs maišeliai sukurti taip, kad žmogus būtų sotus ir laimingas! Svarbiausia šiame patiekale yra mėsa. Geriausia, jei khinkali gaminimui naudojama smulkinta mėsa, tačiau mūsų recepte naudosime mėsmalę su vidutine tarka, kad sutaupytume laiko. Taip susmulkinus mėsą, khinkali viduje liks daug vertingų sulčių, o jos yra svarbi skonio sudedamoji dalis.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti hinkali, pasiruoškite nedidelį dubenį, mėsmalę su vidutine tarka, kočėlą ir didelį puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą: jautieną ir svogūną supjaustykite gabaliukais, tada pertrinkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite petražoles ir kalendras ir suberkite į maltą mėsą, taip pat įberkite druskos, pipirų ir žiros. Į maltą mėsą supilkite vandenį, gerai išmaišykite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Chinkali skonis labai priklauso nuo maltos mėsos vandens kokybės. Todėl geriau naudoti gerą mineralinį vandenį.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo (ji turi būti minkšta ir elastinga) ir iškočiokite į dešrą. Supjaustykite maždaug po 45 g. Tešlos porcijas iškočiokite į paplotėlius ir sudėkite juos į krūvą, kiekvieną pabarstydami miltais, kad nesuliptų.Tešlos minkymas ir kočiojimas rankomis užima daug laiko. Jei turite tešlos maišyklę arba tešlos kočiojimo mašiną, naudokite ją.
Žingsnis 4
Į dubenį įdėkite tešlos apskritimą, o į apskritimo vidurį - dalį maltos mėsos. Užspauskite tešlos apskritimo kraštus, suformuodami raukšles. Paskutiniu užlenkimu užfiksuokite visą uodegą, gerai prispauskite ir apipjaukite viršų. Tą patį padarykite ir su likusia tešla bei malta mėsa.
Žingsnis 5
Į puodą su verdančiu vandeniu vieną po kito sudėkite khinkali, nuolat maišydami plakikliu sukamaisiais judesiais. Khinkali neturi prilipti prie dugno.
Žingsnis 6
Virkite juos apie 10 minučių ir 2-3 minutes po to, kai jie išplauks. Tada atsargiai išimkite skepetaite.
Žingsnis 7
Paruoštą khinkali sudėkite į lėkštes, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos