Publikavimo data: 2024-05-15
Kinkali apie kefyrą
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite vandenį ir kefyrą. Suberkite persijotus miltus ir druską. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Išimkite tešlą ir 10 minučių minkykite ją ant stalo, kad taptų elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždenkite rankšluosčiu arba suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite tešlą 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į nedideles porcijas po 50-80 g. Iš jų suformuokite nedidelius rutuliukus ir iškočiokite iki 2 mm storio.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, druska ir pipirais. Į kiekvienos tešlos plokštainio vidurį dėkite po 2 valgomuosius šaukštus įdaro.
Žingsnis 5
Suspauskite tešlos kraštus, kad susidarytų raukšlės. Galą šiek tiek užlenkite, kad susidarytų uodega. Nupjaukite tešlos perteklių.
Žingsnis 6
Sudėkite khinkali į verdantį pasūdytą vandenį. Švelniai pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno. Kai khinkali išplauks, virkite juos dar 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Išimkite paruoštą khinkali dantytu šaukštu ir leiskite vandeniui šiek tiek nutekėti. Patiekite khinkali su grietine ir smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos