Žingsnis 1
Į didelį gilų dubenį persijokite miltus ir suberkite druską. Palaipsniui supilkite šaltą vandenį ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Išimkite ją ir dar 10 minučių minkykite ant stalo, kol tešla taps lygi ir elastinga.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite ją "pailsėti" kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 5
Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite raudonąjį svogūną 5-7 minutes, kol taps skaidrus ir lengvai auksinis.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 8
Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 9
Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo paruoštą tešlą. Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio.
Žingsnis 10
Dideliu puodeliu arba dubeniu iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tešlos atraižas galima sujungti, vėl iškočioti ir išpjauti daugiau apskritimų.
Žingsnis 11
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po du šaukštus grybų įdaro.
Žingsnis 12
Suspauskite tešlos kraštus, padarydami raukšleles. Stipriai suspauskite raukšles ir šiek tiek susukite. Taip turėtų susidaryti uodega.
Žingsnis 13
Sudėkite khinkali į verdantį pasūdytą vandenį. Tuoj pat išmaišykite juos skepetaite arba dideliu šaukštu, kad nepriliptų prie dugno. Palaukite, kol khinkali išplauks, ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 14
Išimkite khinkali su gremžtuku ir leiskite nusausinti. Sudėkite juos į lėkštę ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Su khinkali patiekite grietinės. Paruošta. Gero apetito!