Daržovių mantas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Daržovių mantas

Daržovių mantas - tai alternatyvus populiaraus rytietiškos virtuvės patiekalo variantas. Paprastai manoma, kad manty buvo išrastas Uzbekistane. Dabar šis patiekalas paplitęs visoje Azijoje ir ne tik! Mantų įdaras paprastai būna mėsa. Šiame recepte įdarą sudaro klasikinės daržovės: bulvės, kopūstai, morkos ir svogūnai! Verta paminėti, kad daržoves galima derinti ir į faršą įmaišyti ką nors naujo!
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Daržovių mantas Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sudaužykite vištų kiaušinius ir juos suplakite. Įpilkite vandens.

Žingsnis 2

Daržovių mantas Žingsnis 2
Į dubenį suberkite miltus ir druską.

Žingsnis 3

Daržovių mantas Žingsnis 3
Užminkykite tešlą, uždenkite ją maistine plėvele ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 4

Daržovių mantas Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite bulves, morkas, svogūnus ir kopūstus. Iš susmulkintų daržovių pagaminkite faršą. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 5

Daržovių mantas Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į dešros formą ir supjaustykite į kelias dalis. Iš supjaustytų tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 6

Daržovių mantas Žingsnis 6
Kiekvieną rutuliuką plonai iškočiokite ir į vidurį dėkite daržovių įdaro.

Žingsnis 7

Daržovių mantas Žingsnis 7
Suspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi manti.

Žingsnis 8

Daržovių mantas Žingsnis 8
40 minučių kepkite mantovarką uždengę dangčiu. Vanduo turi nuolat virti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos