Publikavimo data: 2024-04-14
Daržovių mantas
Daržovių mantas - tai alternatyvus populiaraus rytietiškos virtuvės patiekalo variantas. Paprastai manoma, kad manty buvo išrastas Uzbekistane. Dabar šis patiekalas paplitęs visoje Azijoje ir ne tik! Mantų įdaras paprastai būna mėsa. Šiame recepte įdarą sudaro klasikinės daržovės: bulvės, kopūstai, morkos ir svogūnai! Verta paminėti, kad daržoves galima derinti ir į faršą įmaišyti ką nors naujo!
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sudaužykite vištų kiaušinius ir juos suplakite. Įpilkite vandens.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite miltus ir druską.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą, uždenkite ją maistine plėvele ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite bulves, morkas, svogūnus ir kopūstus. Iš susmulkintų daržovių pagaminkite faršą. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į dešros formą ir supjaustykite į kelias dalis. Iš supjaustytų tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 6
Kiekvieną rutuliuką plonai iškočiokite ir į vidurį dėkite daržovių įdaro.
Žingsnis 7
Suspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi manti.
Žingsnis 8
40 minučių kepkite mantovarką uždengę dangčiu. Vanduo turi nuolat virti.
Kategorijos