Publikavimo data: 2025-08-17
Daržovių terina su baklažanais ir rikota
Baklažanų, rikotos sūrio ir paprikų derinys mintimis nukelia į saulėtąją Graikiją. Tačiau terinas yra tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas. Dažnai jis gaminamas iš mėsos, kepenų arba upėtakių. Daržovių terinas idealiai tinka tiems, kurie laikosi vegetarizmo principų arba pasninkavimo metu. Tuomet rikotą galite pakeisti tofu. O jei daržovės ne kepamos, o skrudinamos, toks patiekalas tinka net tiems, kurie laikosi dietos. Česnakai puikiai dera su baklažanais ir švelniu grietinėlės sūriu, suteikdami patiekalui lengvo pikantiškumo. Šventiniam stalui patiekite daržovių teriną su paprikomis ir baklažanais.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio plokštelėmis. Iš abiejų pusių jas gausiai aptepkite augaliniu aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Prieš tai galite juos šiek tiek pasūdyti ir šiek tiek palikti. Taip jie neteks kartumo.
Žingsnis 2
Paprikas kepkite orkaitėje, kol bus galima nuimti ploną odelę. Laiką ir temperatūrą reguliuokite pagal savo orkaitę. Išimkite ir nulupkite paprikas.
Žingsnis 3
Uždenkite formą maistine plėvele ir sudėkite keptus baklažanus taip, kad viena jų dalis kyšotų iš formos. Tada patiekalą išdėliokite sluoksniais. Ant baklažanų sudėkite keptas paprikas.
Žingsnis 4
Toliau sluoksniuokite smulkintas petražoles su smulkintais česnakais ir sūriu. Sluoksnius galima kartoti ta pačia tvarka. Tada apvyniokite baklažano kraštus
Žingsnis 5
Daržovių teriną pakiškite po svarmeniu, kad nutekėtų skysčio perteklius, ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms. Atsargiai išimkite iš formos, nuimkite foliją ir aštriu peiliu supjaustykite porcijomis.
Kategorijos