Daržovių terina su baklažanais ir rikota pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Daržovių terina su baklažanais ir rikota

Baklažanų, rikotos sūrio ir paprikų derinys mintimis nukelia į saulėtąją Graikiją. Tačiau terinas yra tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas. Dažnai jis gaminamas iš mėsos, kepenų arba upėtakių. Daržovių terinas idealiai tinka tiems, kurie laikosi vegetarizmo principų arba pasninkavimo metu. Tuomet rikotą galite pakeisti tofu. O jei daržovės ne kepamos, o skrudinamos, toks patiekalas tinka net tiems, kurie laikosi dietos. Česnakai puikiai dera su baklažanais ir švelniu grietinėlės sūriu, suteikdami patiekalui lengvo pikantiškumo. Šventiniam stalui patiekite daržovių teriną su paprikomis ir baklažanais.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Daržovių terina su baklažanais ir rikota Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio plokštelėmis. Iš abiejų pusių jas gausiai aptepkite augaliniu aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Prieš tai galite juos šiek tiek pasūdyti ir šiek tiek palikti. Taip jie neteks kartumo.

Žingsnis 2

Daržovių terina su baklažanais ir rikota Žingsnis 2
Paprikas kepkite orkaitėje, kol bus galima nuimti ploną odelę. Laiką ir temperatūrą reguliuokite pagal savo orkaitę. Išimkite ir nulupkite paprikas.

Žingsnis 3

Daržovių terina su baklažanais ir rikota Žingsnis 3
Uždenkite formą maistine plėvele ir sudėkite keptus baklažanus taip, kad viena jų dalis kyšotų iš formos. Tada patiekalą išdėliokite sluoksniais. Ant baklažanų sudėkite keptas paprikas.

Žingsnis 4

Daržovių terina su baklažanais ir rikota Žingsnis 4
Toliau sluoksniuokite smulkintas petražoles su smulkintais česnakais ir sūriu. Sluoksnius galima kartoti ta pačia tvarka. Tada apvyniokite baklažano kraštus

Žingsnis 5

Daržovių terina su baklažanais ir rikota Žingsnis 5
Daržovių teriną pakiškite po svarmeniu, kad nutekėtų skysčio perteklius, ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms. Atsargiai išimkite iš formos, nuimkite foliją ir aštriu peiliu supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos