Publikavimo data: 2025-08-18
Daržovių terina su bryndza keptuose baklažanuose
Prancūzų virtuvės daržovių patiekalai - tai ypatinga istorija, nes juose sėkmingiausius produktų ir prieskonių derinius atrinko ir išrinko ne viena gurmanų karta. Daržovių terinos su brynza, baklažanais, paprikomis ir pomidorais yra to vertos. Papildykite šį patiekalą rozmarino arba čiobrelio šakele ir mėgaukitės šiuo kulinariniu šedevru iš Prancūzijos.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas ir kepkite jas orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir pašalinkite kietą odelę, iškrapštykite viduje esančias sėklas.
Žingsnis 2
Baklažanus išilgai supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite juos augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Svarbu, kad baklažanai būtų minkšti, bet nesudegtų.
Žingsnis 3
Prieš tai pomidorus išvirkite ir pašalinkite odelę. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais. Šiam patiekalui tinka saldūs, mėsingi geltonos arba rausvos spalvos pomidorai.
Žingsnis 4
Sutrinkite bryndzą, suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir susmulkintą česnaką. Jei norite, sūrį galite pakeisti grietinėlės sūriu arba naudoti abu kartu.
Žingsnis 5
Pradėkite rinkti teriną tinkamo dydžio terinos skardoje. Pirmiausia formą išklokite maistine plėvele ir uždenkite baklažanus, palikdami laisvus kraštus.
Žingsnis 6
Tada sluoksniuokite sūrį su žolelėmis ir jį sutrinkite, po to - keptą papriką ir pomidorą. Pagal skonį pakaitomis dėkite baltus ir spalvotus sluoksnius.
Žingsnis 7
Paskutinis sluoksnis - užlenkite kabančius baklažanų kraštus, kad susidarytų krepšelis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 120 minučių.
Žingsnis 8
Atsargiai apverskite atvėsusią teriną ant lėkštės ir patiekite. Pjaustykite labai aštriu peiliu, kad padalytumėte į porcijas.
Kategorijos