Publikavimo data: 2024-06-16
Daržovių troškinys su kotletais
Burnoje tirpstančios daržovės ir sultingi kotletuose virti kotletai nepaliks abejingų. Jei toks patiekalas bus gaminamas paprastame puode ar keptuvėje, jo skonis gerokai skirsis nuo patiekalo, pagaminto storadugniame katile. Dėl to, kad storos katilo sienelės gerai ir ilgai sulaiko šilumą, todėl kotletai ir daržovės išverda daug greičiau, neprarasdami savo naudingųjų savybių. Tačiau pagrindinė gardžiai išvirto daržovių troškinio su kotletais katiliuke paslaptis - sandariai uždarytas dangtis.
Žingsnis 1
Į faršą įmuškite 1 vištos kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, jei reikia, pridėkite svogūno. Viską gerai išmaišykite ir aptepkite faršą bei padarykite kotletus.
Žingsnis 2
Nuluptas daržoves supjaustykite bet kokios formos gabalėliais, geriausia dideliais, kuo didesniais, tuo geriau.
Žingsnis 3
Kepkite kotletus įkaitintoje keptuvėje. Karštoje keptuvėje apkepkite bulves.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite grybus, tada paprikas.
Žingsnis 5
Pirmiausia į katilą sudėkite bulves, jas pasūdykite ir papipirinkite, tada sudėkite kepintus grybus ir pipirus, o ant viršaus - keptus kotletus.
Žingsnis 6
Nuplautą pomidorą sutarkuokite ir sumaišykite su pomidorų pasta, supilkite mišinį į katilą, įpilkite 500 ml vandens ir 30-40 min. statykite ant silpnos ugnies.
Kategorijos