Publikavimo data: 2024-05-12
Desertas "Pavlova"
Žingsnis 1
Paruoškite meringą. Pradėkite plakti baltymus mikseriu, supilkite citrinos sultis ir šaukštelį cukraus. Toliau plakite dideliu greičiu, po truputį dėdami cukrų. Turėtų susidaryti tirštos, standžios putos. Plakite apie 8 minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite meringą. Ant kepimo skardos padėkite silikoninį kepimo kilimėlį ir ant jo šaukštu išplakite meringos putas, viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite meringą maždaug 85-90 minučių. Išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir leiskite desertui atvėsti orkaitėje.
Žingsnis 3
Paruoškite kurdus. Karščiui atspariame dubenyje sumaišykite trynius, citrinos sultis ir cukrų. Įdėkite žievelę ir pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite kurdą į vandens vonelę, gerai išmaišykite šaukštu. Palaukite, kol mišinys sutirštės. Užtruks maždaug 4 minutes. Nuimkite nuo kaitvietės, sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Varškę sudėkite į dubenį, išmaišykite ir pabarstykite cukraus pudra. Maišytuvu maišykite 1 minutę. Supilkite grietinėlę ir vėl plakite mikseriu dideliu greičiu.
Žingsnis 5
Surinkite desertą. Atvėsusį kurdą išplakite mikseriu. Į bezė ertmę sudėkite kremą, tada - varškę, papuoškite uogų griežinėliais.
Kategorijos