Publikavimo data: 2024-05-25
Dešrelės su lęšiais
Lęšiai yra ankštinių šeimos produktas. Senovės Rusijoje lęšiai buvo vadinami natūraliu gydytoju. Jų buvo dedama į sriubas, garnyrus, užkandžius ir salotas. Raudonuosiuose lęšiuose yra baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Šiame patiekale jis derinamas su medžioklinėmis dešrelėmis. Patiekalas labai sotus ir sveikas.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę suberkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite saldžiąją ir karčiąją paprikas ir viską sumaišykite. Dešreles supjaustykite žiedais (ne mažais) ir sudėkite prie daržovių. Viską išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite nuplautus lęšius, išmaišykite, supilkite 500 ml vandens, lauro lapą, druską ir pipirus. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių. Tada išjunkite dujas ir palikite uždengtą dar 10 minučių.
Kategorijos