Publikavimo data: 2024-03-31
Dešrų šavarma
Iš pradžių šavarma yra Artimųjų Rytų patiekalas su gerai iškepta ėriena ir daržovėmis, įvyniotomis į pitos duoną. Namuose gaminamos šavarmos sudėtį galima keisti pagal skonį. Svarbiausia, kad daržovių kiekis būtų lygus mėsos kiekiui. Patiekalą galite padaryti net dietinį, įdėdami virtos vištienos filė su jogurto padažu ir šviežiomis daržovėmis. Galite eksperimentuoti ir su įdarais. Jei visai nėra laiko ruošti mėsos, šašarma su dešrelėmis yra gera išeitis.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite 2-3 šaukštus aliejaus. Dešrelių kraštus įpjaukite skersai. Kepkite dešreles 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje apkepkite griežinėliais supjaustytas bulves, įberkite šiek tiek druskos. Kepkite 5-7 minutes, kol bulvės taps auksinės spalvos. Bulvės viduje turi būti minkštos.
Žingsnis 3
Surinkite šavarmą. Ant pitos duonos lakšto užtepkite du šaukštus kečupo. Išdėliokite bulves, agurką, ant viršaus uždėkite dešrą. Tada viską apibarstykite kopūstais ir smulkintais svogūnais. Uždenkite faršą laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir suvyniokite šavarmą.
Kategorijos