Dietinė šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Dietinė šavarma

Jei nusprendėte pereiti prie sveikos mitybos, tai nereiškia, kad nuo šiol valgysite neskanų ar net neskanų maistą. Galite išlaikyti senus įpročius ir toliau valgyti mėgstamą maistą. Net gatvės maistą, pavyzdžiui, šašarmą. Tinkama šavarma gaminama iš virtos vištienos be nereikalingų prieskonių. Tačiau galite rinktis ir vegetarišką dietinės šaurmos versiją, mėsą pakeisdami tofu, grybais ar avinžirniais.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
85 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dietinė šavarma Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Sudėkite vištienos krūtinėlę į puodą kartu su dviem česnako skiltelėmis ir lauro lapu. Užpilkite vėsiu vandeniu, kad jo lygis būtų pora centimetrų virš mėsos. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10-12 minučių. Nugriebkite paviršiuje susidariusias putas.

Žingsnis 2

Dietinė šavarma Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į jogurtą sudėkite susmulkintą česnaką, sumaišykite su pipirais ir paprika. Palikite padažą 3-5 minutes, kad prisitrauktų.

Žingsnis 3

Dietinė šavarma Žingsnis 3
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Kiekvieno pitos lakšto vidurį patepkite padažu, ant viršaus sudėkite vištienos filė, špinatus ir daržoves. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiu įdaru bei pitos lakštais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos