Publikavimo data: 2024-03-31
Dietinė šavarma
Jei nusprendėte pereiti prie sveikos mitybos, tai nereiškia, kad nuo šiol valgysite neskanų ar net neskanų maistą. Galite išlaikyti senus įpročius ir toliau valgyti mėgstamą maistą. Net gatvės maistą, pavyzdžiui, šašarmą. Tinkama šavarma gaminama iš virtos vištienos be nereikalingų prieskonių. Tačiau galite rinktis ir vegetarišką dietinės šaurmos versiją, mėsą pakeisdami tofu, grybais ar avinžirniais.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Sudėkite vištienos krūtinėlę į puodą kartu su dviem česnako skiltelėmis ir lauro lapu. Užpilkite vėsiu vandeniu, kad jo lygis būtų pora centimetrų virš mėsos. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10-12 minučių. Nugriebkite paviršiuje susidariusias putas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į jogurtą sudėkite susmulkintą česnaką, sumaišykite su pipirais ir paprika. Palikite padažą 3-5 minutes, kad prisitrauktų.
Žingsnis 3
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Kiekvieno pitos lakšto vidurį patepkite padažu, ant viršaus sudėkite vištienos filė, špinatus ir daržoves. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiu įdaru bei pitos lakštais.
Kategorijos