Publikavimo data: 2025-08-17
Dietinės jūros gėrybių salotos su krevetėmis
Salotos būna labai švelnios ir skanios. Jose yra visų žmogaus organizmui būtinų vitaminų. Salotos su krevetėmis yra ne tik skanus, bet ir mažai kaloringas patiekalas. O derinant su daržovėmis ir vaisiais gaunamas rafinuotas, subtilus patiekalas, kurio norės paragauti net tie, kurie nemėgsta jūros gėrybių. Šių salotų paruošimas yra kūrybiškas ir įdomus, todėl galėsite įtikti savo svečiams ir artimiesiems. Salotos papuoš bet kurią jūsų šventę, atostogas ar jaukų vakarą.
Žingsnis 1
Paimkite nedidelį puodą, pripilkite į jį vandens ir pastatykite ant ugnies. Šiek tiek pasūdykite vandenį ir sudėkite į jį krevetes. Virkite krevetes 2 minutes. Kai vanduo užvirs, įdėkite lauro lapą ar du.
Žingsnis 2
Peiliu supjaustykite švarius salotų lapus dideliais gabalėliais. Taip pat galite juos tiesiog suplėšyti rankomis ir sudėti į lėkštę arba gilų dubenį.
Žingsnis 3
Brokolius taip pat virkite ne ilgiau kaip vieną minutę. Susmulkinkite ir sudėkite į salotas. Supjaustykite, kaip norite, kubeliais arba juostelėmis.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite juos į salotas. Avokadą supjaustykite mažais kubeliais, petražoles susmulkinkite ir sumaišykite dubenyje.
Kategorijos