Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su džiovintomis slyvomis
Neįprastas sveikų ir skanių salotų receptas, puikiai tinkantis tiems, kurie laikosi dietos. Džiovintose slyvose yra vitaminų C, B ir E, cinko, fosforo, natrio, jodo ir fluoro. Jos padeda kovoti su mikrobais, stiprina kraujagysles ir valo skrandį. Geros slyvos turi būti matinės juodos spalvos ir tvirtos liečiant. Mėsa, grybai ir daržovės gali būti puikūs džiovintų slyvų palydovai. Klasikinis derinys - džiovintos slyvos, vištiena ir grybai.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Vištienos filė ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite ingredientus į salotinę sluoksniais. Pirmiausia sudėkite vištienos filė sluoksnį, patepkite jį jogurtu. Sudėkite grybus, užpilkite ant jų šiek tiek jogurto. Tada išdėliokite džiovintas slyvas. Po to sudėkite agurkus ir aptepkite juos jogurtu. Ant viršaus uždėkite korėjietiškų morkų sluoksnį.
Kategorijos