Dietinės salotos su greipfrutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Dietinės salotos su greipfrutais

Greipfrutų salotos - puikus patiekalas lengvai vakarienei. Greipfrutai suteikia rūgštumo ir neįprasto skonio. Jo minkštime yra vitaminų B, A ir PP, taip pat medžiagų, skaidančių cholesterolį. Špinatuose gausu vitaminų ir skaidulų, reikalingų sveikam virškinimui. Dėl medaus ir garstyčių padažo salotos įgauna subtilų ir pikantišką skonį. Esant galimoms alerginėms reakcijoms į bičių produktus, medų galima pakeisti topinambų sirupu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.58/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Dietinės salotos su greipfrutais Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Supjaustykite greipfrutą griežinėliais. Špinatus suplėšykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Riešutus susmulkinkite ir sutrinkite į trupinius.

Žingsnis 2

Dietinės salotos su greipfrutais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite medų, garstyčias, aliejų ir vyno actą. Maišykite, kol medus ištirps.

Žingsnis 3

Dietinės salotos su greipfrutais Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į dubens dugną sudėkite špinatų lapus ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite greipfrutų griežinėlius. Užpilkite padažu ir pabarstykite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos