Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su greipfrutais
Greipfrutų salotos - puikus patiekalas lengvai vakarienei. Greipfrutai suteikia rūgštumo ir neįprasto skonio. Jo minkštime yra vitaminų B, A ir PP, taip pat medžiagų, skaidančių cholesterolį. Špinatuose gausu vitaminų ir skaidulų, reikalingų sveikam virškinimui. Dėl medaus ir garstyčių padažo salotos įgauna subtilų ir pikantišką skonį. Esant galimoms alerginėms reakcijoms į bičių produktus, medų galima pakeisti topinambų sirupu.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Supjaustykite greipfrutą griežinėliais. Špinatus suplėšykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Riešutus susmulkinkite ir sutrinkite į trupinius.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite medų, garstyčias, aliejų ir vyno actą. Maišykite, kol medus ištirps.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į dubens dugną sudėkite špinatų lapus ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite greipfrutų griežinėlius. Užpilkite padažu ir pabarstykite riešutais.
Kategorijos