Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės žuvies salotos
Salotos su žuvimi ir daržovėmis yra puikus dietinis patiekalas. Šis užkandis ne tik numalšins alkio jausmą, bet ir papildys organizmą vitaminais ir naudingais mikroelementais. Kartu ant liemens nenusės nė lašas riebalų. Salotoms tinka bet kokia žuvis, geriausia balta ir ne per riebi. Žuvį išvirkite arba iškepkite iš anksto, naudodami prieskonius ir lauro lapą.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Nuo žuvies nuimkite odą, atskirkite kaulus, padalykite žuvį į gabalėlius ir užpilkite sojų padažu. Morkas sutarkuokite vidutine tarka. Susmulkinkite svogūną. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštelį aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas. Supilkite žuvies sultinį ir troškinkite daržoves, kol išgaruos skystis. Obuolį ir pipirus supjaustykite kubeliais. Petražoles smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Giliame dubenyje sumaišykite paruoštus ingredientus: žuvį, morką ir svogūną, pipirus, obuolį ir petražoles. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Pašlakstykite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ir sojų padažu, apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.
Kategorijos