Dietinis julienas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-09

Dietinis julienas receptas

Žiuljenas - prancūzų virtuvės patiekalas, tradiciškai gaminamas iš grybų ir grietinėlės padažo. Jei gaminsite jį pagal klasikinį receptą, neišvengsite papildomų kalorijų. Tiems, kurie laikosi dietos, puikiai tinka dietinis džiūvėsėlis. Į pp julienne su grybais receptą neįtraukiami miltai, sviestas ir riebūs pieno produktai. O prie grybų pridedama sveika vištienos krūtinėlė. Produktai kepami minimaliai, o patiekalas dar kepamas orkaitėje, todėl receptas išlieka paprastas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dietinis julienas receptas Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Vištienos filė virkite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Dietinis julienas receptas Žingsnis 2
Paruoškite grybus džiūvėsėliams. Juos smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps, kol išgaruos visas skystis ir spalva taps auksinė.

Žingsnis 3

Dietinis julienas receptas Žingsnis 3
Supjaustykite virtą vištienos filė ir sudėkite ją į keptuvę su grybais. Troškinkite 2-3 minutes, įpilkite grietinės ir smulkinto česnako. Troškinkite kelias sekundes, kol mišinys užvirs, ir nuimkite nuo viryklės.

Žingsnis 4

Dietinis julienas receptas Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį. Perkelkite julieną į kepimo formas arba cocotte keptuves. Apibarstykite džiūvėsius tarkuotu sūriu.

Žingsnis 5

Dietinis julienas receptas Žingsnis 5
Kad patiekalas atrodytų estetiškiau, patiekite jį baltuose kokteiliniuose dubenėliuose.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos