Publikavimo data: 2024-01-09
Dietinis julienas receptas
Žiuljenas - prancūzų virtuvės patiekalas, tradiciškai gaminamas iš grybų ir grietinėlės padažo. Jei gaminsite jį pagal klasikinį receptą, neišvengsite papildomų kalorijų. Tiems, kurie laikosi dietos, puikiai tinka dietinis džiūvėsėlis. Į pp julienne su grybais receptą neįtraukiami miltai, sviestas ir riebūs pieno produktai. O prie grybų pridedama sveika vištienos krūtinėlė. Produktai kepami minimaliai, o patiekalas dar kepamas orkaitėje, todėl receptas išlieka paprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Vištienos filė virkite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite grybus džiūvėsėliams. Juos smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps, kol išgaruos visas skystis ir spalva taps auksinė.
Žingsnis 3
Supjaustykite virtą vištienos filė ir sudėkite ją į keptuvę su grybais. Troškinkite 2-3 minutes, įpilkite grietinės ir smulkinto česnako. Troškinkite kelias sekundes, kol mišinys užvirs, ir nuimkite nuo viryklės.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį. Perkelkite julieną į kepimo formas arba cocotte keptuves. Apibarstykite džiūvėsius tarkuotu sūriu.
Žingsnis 5
Kad patiekalas atrodytų estetiškiau, patiekite jį baltuose kokteiliniuose dubenėliuose.
Kategorijos