Publikavimo data: 2024-06-08
Dietinis plovas su vištienos krūtinėle
Neabejotinai plovas yra Rytų virtuvės karalius. Šį patiekalą mėgsta visi ir vertina jo nuostabų skonių ir tekstūrų derinį. Tačiau jį sunku pavadinti dietiniu, todėl vargu ar jis gali tilpti į kasdienį šeimos racioną. Siūlome dietinę plovo versiją su mums įprasta vištienos filė. Kartu laikomės klasikinės šio senovinio patiekalo gaminimo technologijos.
Žingsnis 1
Iš anksto išmirkytus ryžius gerai nuplaukite, kelis kartus pakeiskite vandenį. Toliau skalaukite, kol vanduo taps skaidrus. Taip ryžiai taps trupūs. Nuplautus ryžius išverskite ant sietelio ir leiskite jiems gerai nusausėti. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus. Paruoštą vištieną supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) gabalėliais.
Žingsnis 2
Ketaus ketaus puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir 2-3 minutes pakepinkite ant didelės ugnies. Į katilą sudėkite vištieną ir toliau kepkite ant didelės ugnies 3 minutes, nuolat maišydami mediniu šaukštu. Morkas supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais, sudėkite į katilą ir toliau 2-3 min. kepkite ant didelės ugnies. Įberkite druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į katilą supilkite 500 ml verdančio vandens, užvirinkite ir sandariai uždenkite. Troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Šiuo metu galite paragauti sultinio, kad įsitikintumėte, jog jame pakanka druskos ir prieskonių. Į katilą sudėkite paruoštus ryžius, išlyginkite jų paviršių. Nesumaišykite ryžių su mėsa, tai svarbu. Sultinys turi apsemti ryžius; jei jo nepakanka, įpilkite šiek tiek karšto vandens. Į ryžius suberkite česnako skilteles. Uždenkite katilą dangčiu ir ant mažiausios ugnies virkite 15 minučių.
Kategorijos