Publikavimo data: 2024-05-25
Dieviškas tiramisu su mėlynėmis
Titamisu su braškėmis - vienas iš romantišką atmosferą keliančių desertų. Jei tiramisu palygintumėte su švelniu pyragu ar pudingu, jis niekuo jiems nenusileidžia. Šiam subtiliam, erdviam, nuostabiam skanėstui reikia tam tikro pateikimo ir požiūrio. Italų konditerių dėka šis desertas užkariavo visų širdis.
Žingsnis 1
Paruoškite mėlynių tyrę. Mėlynes užpilkite cukrumi, pašildykite kaušelyje ir sumaišykite trintuvu. Tada mėlynių tyrę maišydami virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes (jei tyrė vis dar labai skysta, galite įberti 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo), tada atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite sviestinį kremą. Į šaltą maskarponę supilkite cukrų ir palikite, kad įsigertų ir ištirptų. Šaltą grietinėlę plakite tol, kol susidarys standžios viršūnės. Švelniai mentele sumaišykite maskarponę ir cukrų, tada masę supilkite į plaktą grietinėlę ir išmaišykite mentele arba mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 3
Sudėkite desertą į formą arba kremo formą. Formos dugną ištepkite mėlynių tyre, ant viršaus dėkite "Saviardi" sausainių griežinėlius, tada sluoksnį sviesto kremo, sluoksnius kartokite tokia tvarka: mėlynių tyrė - "Saviardi" - sviesto kremas.
Kategorijos