Publikavimo data: 2024-06-08
Dieviški koldūnai su varške.
"Marvellous varenyky" su varške yra tradicinis ukrainietiškas patiekalas iš tešlos, įdarytos varške. Šis patiekalas buvo išrastas labai seniai ir iki šiol yra labai populiarus. Tešla yra labai plona, tanki ir skani. Vareniki pasižymi puikiu subtiliu skoniu ir maloniu vanilės aromatu. Šis aromatas didina apetitą, todėl koldūnų norisi paragauti dar ir dar kartą. Šis patiekalas tinka ir šeimos pietums, ir vakarienei su draugais.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite 800 g miltų. Viduryje padarykite piltuvėlį ir supilkite vandenį, tada įmuškite kiaušinį ir druską. Supilkite grietinę ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą pailsėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Paimkite kiaušinį, sudaužykite ir atsargiai atskirkite trynį nuo baltymo. Varškę sudėkite į dubenėlį, į ją įmaišykite trynį. Suberkite krakmolą ir druską, tada išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą iškočiokite. Su specialia formele iš jos padarykite apskritimus. Tada iškepkite koldūnus.
Žingsnis 4
Paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Tada puodą statykite ant ugnies, kol užvirs. Kai užvirs, įberkite druskos ir virkite koldūnus 3 minutes. Į jau išvirtus koldūnus įdėkite gabalėlį sviesto.
Kategorijos