Dim suma su agurkais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Dim suma su agurkais ir bulvėmis

Dim sum - tai kiniški koldūnai su įvairiais įdarais. Išskirtinis dim sum bruožas - plona permatoma tešla, pagaminta iš krakmolo, ir didelis įdaro kiekis. Dažnai į tešlą dedama maistinių dažiklių, kad patiekalas būtų neįprastas ir gražus. Pavyzdžiui, į tešlą įpylus šiek tiek burokėlių sulčių, gaunamas raudonas dim sum. Patiekalas verdamas garuose įprastame arba specialiame bambukiniame garintuve, kuris dedamas ant puodo su vandeniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 1
Į didelį dubenį įpilkite 400 ml karšto vandens. Supilkite bulvių ir kviečių krakmolą.

Žingsnis 2

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 2
Krakmolingą tešlą išminkykite medine mentele. Kai tešla bus daugiau ar mažiau vientisa, įpilkite 50 ml augalinio aliejaus. Dėl to tešla taps elastinga ir tampri. Toliau minkykite tešlą rankomis.

Žingsnis 3

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 3
Rezultatas turėtų būti vientisa ir elastinga masė su blizgiu blizgesiu. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Tai neleis tešlai išdžiūti.

Žingsnis 4

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 4
Kol kas tešlą atidėkite į šalį ir paruoškite įdarą. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 5
Iš agurkų išimkite sėklas. Tai būtina, kad įdaras nebūtų per daug vandeningas. Tada agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kuo mažesni, tuo geriau! Taip įdaras bus minkštesnis ir dim sum nesuplyš.

Žingsnis 6

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną perpjaukite per pusę ir ant vidutinės ugnies apkepkite visas puses, kol taps auksinės spalvos. Aliejus sugers svogūnų skonį ir aromatą. Tada svogūnus išimkite iš keptuvės.

Žingsnis 7

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 7
Kepkite bulves aromatiniame svogūnų aliejuje 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 8

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 8
Į bulves supilkite sojų padažą, krakmolą, vandenį, sausą vištienos sultinį, cukrų ir druską. Viską sumaišykite.

Žingsnis 9

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 9
Į bulves sudėkite smulkiai supjaustytą agurką ir dar kartą išmaišykite. Nuimkite įdarą nuo ugnies.

Žingsnis 10

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 10
Tešlą iškočiokite į ilgą "dešrelę" ir supjaustykite į nedideles porcijas po 40-50 g.

Žingsnis 11

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 11
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 1 mm storio. Jis turėtų šiek tiek prasiskirti. Ant kiekvieno plokštainio dėkite po šaukštą įdaro.

Žingsnis 12

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 12
Sudarykite dim sum. Sulenkite pyragėlius per pusę taip, kad įdaras būtų viduje, ir užklijuokite kraštus.

Žingsnis 13

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 13
Paruoškite dim sum garuose. Kadangi jie pripildyti daržovių, virti reikės neilgai - apie 2-3 minutes.

Žingsnis 14

Dim suma su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 14
Patiekite dim sum su terijakio padažu, papuošę žaliųjų svogūnų plunksnomis ir sezamo sėklomis. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos