Dim sum - tai kiniški koldūnai su įvairiais įdarais. Išskirtinis dim sum bruožas - plona permatoma tešla, pagaminta iš krakmolo, ir didelis įdaro kiekis. Dažnai į tešlą dedama maistinių dažiklių, kad patiekalas būtų neįprastas ir gražus. Pavyzdžiui, į tešlą įpylus šiek tiek burokėlių sulčių, gaunamas raudonas dim sum. Patiekalas verdamas garuose įprastame arba specialiame bambukiniame garintuve, kuris dedamas ant puodo su vandeniu.
Žingsnis 1
Į didelį dubenį įpilkite 400 ml karšto vandens. Supilkite bulvių ir kviečių krakmolą.
Žingsnis 2
Krakmolingą tešlą išminkykite medine mentele. Kai tešla bus daugiau ar mažiau vientisa, įpilkite 50 ml augalinio aliejaus. Dėl to tešla taps elastinga ir tampri. Toliau minkykite tešlą rankomis.
Žingsnis 3
Rezultatas turėtų būti vientisa ir elastinga masė su blizgiu blizgesiu. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Tai neleis tešlai išdžiūti.
Žingsnis 4
Kol kas tešlą atidėkite į šalį ir paruoškite įdarą. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Iš agurkų išimkite sėklas. Tai būtina, kad įdaras nebūtų per daug vandeningas. Tada agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kuo mažesni, tuo geriau! Taip įdaras bus minkštesnis ir dim sum nesuplyš.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną perpjaukite per pusę ir ant vidutinės ugnies apkepkite visas puses, kol taps auksinės spalvos. Aliejus sugers svogūnų skonį ir aromatą. Tada svogūnus išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 7
Kepkite bulves aromatiniame svogūnų aliejuje 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Į bulves supilkite sojų padažą, krakmolą, vandenį, sausą vištienos sultinį, cukrų ir druską. Viską sumaišykite.
Žingsnis 9
Į bulves sudėkite smulkiai supjaustytą agurką ir dar kartą išmaišykite. Nuimkite įdarą nuo ugnies.
Žingsnis 10
Tešlą iškočiokite į ilgą "dešrelę" ir supjaustykite į nedideles porcijas po 40-50 g.
Žingsnis 11
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 1 mm storio. Jis turėtų šiek tiek prasiskirti. Ant kiekvieno plokštainio dėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 12
Sudarykite dim sum. Sulenkite pyragėlius per pusę taip, kad įdaras būtų viduje, ir užklijuokite kraštus.
Žingsnis 13
Paruoškite dim sum garuose. Kadangi jie pripildyti daržovių, virti reikės neilgai - apie 2-3 minutes.
Žingsnis 14
Patiekite dim sum su terijakio padažu, papuošę žaliųjų svogūnų plunksnomis ir sezamo sėklomis. Mėgaukitės!