Publikavimo data: 2024-03-31
Dovanų tortas
Vienas iš vaikystės pyragų gali būti vadinamas "Dovanų" pyragu. Klasikinis naminis tortas pagal GOST turėtų būti gaminamas iš švelnių biskvitinių pyragų plutelių, išmirkytų cukraus sirupe ir padengtų kremu, apibarstytų skrudintais žemės riešutais. Tokį tortą galima lengvai paruošti namuose. Svarbiausia aiškiai laikytis recepto.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus plakite mikseriu giliame dubenyje iki putų. Masė turi padidėti bent 2 kartus. Nenustodami plakti, nedidelėmis porcijomis įberkite 120 g granuliuoto cukraus. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Toliau plakant baltymus, įmaišykite vaniliną ir pakaitomis įmaišykite trynius. Mišinys taps skystesnis. Į išplaktą masę persijokite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Į formą supilkite sausainių mišinį. Kepkite 25-30 minučių. Išimkite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Kol sausainiai kepa, paruoškite sirupą. Į nedidelį puodą supilkite 100 g cukraus ir užpilkite karštu vandeniu. Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Kai sirupas užvirs, nuimkite jį nuo viryklės. Į atvėsusį sirupą įpilkite šaukštą brendžio.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Supilkite cukrų į puodą, įmuškite vištos kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvę su kremu pastatykite ant kaitlentės ir nepamirškite maišyti iki vientisos masės. Nuimkite mišinį nuo viryklės ir leiskite jam atvėsti. Minkštą sviestą išsukite iki purumo. Į sviestą supilkite atvėsusį kiaušinių ir cukraus mišinį, vaniliną, konjaką ir plakite 10 sekundžių.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Pamirkykite biskvitą cukraus sirupe ir formele išpjaukite pyragėlius. Ant jų tolygiai paskirstykite du trečdalius kremo. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą ir aptepkite jį likusiu kremu, nepamiršdami aptepti pyrago šonų.
Kategorijos