Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis

Duonos rūgpienis yra tradicinis slavų virtuvės gėrimas. Jį galima ruošti naudojant pirktinę misą, taip pat naudojant namines mieles arba raugą be mielių. Siūlome jums paruošti duonos kvasą ant gyvų mielių pagal mūsų specialų receptą! Be pagrindinių ingredientų, įskaitant duoną, vandenį, cukrų ir mieles, rekomenduojame į kvasą įdėti sultenių, kurios suteiks gėrimui malonų skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
28 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 1
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos sudėkite riekelėmis pjaustytą duoną.

Žingsnis 2

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 2
Džiovinkite duoną įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 3
Supilkite cukrų į stiklainį ir ištirpinkite vandenyje.

Žingsnis 4

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 4
Mieles užpilkite vandeniu.

Žingsnis 5

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 5
Dėkite džiūvėsėlius į stiklainį ir užpilkite saldžiu vandeniu.

Žingsnis 6

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 6
Į stiklainį įpilkite šiltu vandeniu praskiestų mielių.

Žingsnis 7

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 7
Uždenkite stiklainį maistine plėvele ir palikite pusantros paros brinkti.

Žingsnis 8

Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis Žingsnis 8
Kvasą perkoškite ir patiekite atšaldytą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos