Publikavimo data: 2024-05-26
Duonos rūgpienis su gyvomis mielėmis
Duonos rūgpienis yra tradicinis slavų virtuvės gėrimas. Jį galima ruošti naudojant pirktinę misą, taip pat naudojant namines mieles arba raugą be mielių. Siūlome jums paruošti duonos kvasą ant gyvų mielių pagal mūsų specialų receptą! Be pagrindinių ingredientų, įskaitant duoną, vandenį, cukrų ir mieles, rekomenduojame į kvasą įdėti sultenių, kurios suteiks gėrimui malonų skonį.
Žingsnis 1
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos sudėkite riekelėmis pjaustytą duoną.
Žingsnis 2
Džiovinkite duoną įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Supilkite cukrų į stiklainį ir ištirpinkite vandenyje.
Žingsnis 4
Mieles užpilkite vandeniu.
Žingsnis 5
Dėkite džiūvėsėlius į stiklainį ir užpilkite saldžiu vandeniu.
Žingsnis 6
Į stiklainį įpilkite šiltu vandeniu praskiestų mielių.
Žingsnis 7
Uždenkite stiklainį maistine plėvele ir palikite pusantros paros brinkti.
Žingsnis 8
Kvasą perkoškite ir patiekite atšaldytą. Gero apetito!
Kategorijos