Publikavimo data: 2025-08-21
Dviejų variantų naminė kiaulienos šašarma
Kai labai noriu greito maisto, gaminu naminę šašarmą. Iš vienos pitos gaunamos 3 didelės porcijos.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą, nuplaukite daržoves.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves.
Žingsnis 3
Salotas supjaustykite didesniais gabalėliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite mėsą.
Žingsnis 5
Gaminau 2 rūšių šavermą, todėl daržoves padalinau į dvi lėkštes. Į vieną porciją įpyliau alyvuogių aliejaus ir druskos.
Žingsnis 6
Išvyniokite pitą ir supjaustykite ją į tris dalis.
Žingsnis 7
Išdėliokite salotas ir daržoves ant pitos, maždaug viduryje.
Žingsnis 8
Sudėkite mėsą.
Žingsnis 9
Kraštus suvyniokite į vidurį.
Žingsnis 10
Suvyniokite pitos duoną į ritinėlį.
Žingsnis 11
Ant sausos keptuvės apkepkite iš abiejų pusių po minutę.
Žingsnis 12
Pirmoji šavarma jau paruošta.
Žingsnis 13
Į antrąją salotų dalį vietoj sviesto įdėjau majonezo.
Žingsnis 14
Pipirų pagal skonį.
Žingsnis 15
Įdomumo dėlei nusprendžiau antrąją šavermą suvynioti kitaip. Daržoves su majonezu dėkite ne tik į vidurį.
Žingsnis 16
Sudėkite mėsą.
Žingsnis 17
Sudėkite salotas.
Žingsnis 18
Vamzdį pradėkite sukti nuo vieno krašto.
Žingsnis 19
Šavarma paruošta.
Žingsnis 20
Kadangi pita yra gana ilga, perpjoviau ją per pusę. Jei norite, galite ją pašildyti keptuvėje arba valgyti taip.
Kategorijos