Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovinti grybai su kopūstais
Katile troškinti džiovinti grybai su kopūstais yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas patiekalas. Jis būna kvapnus ir gali būti patiekiamas tiek atskirai, tiek kaip priedas prie bet kokio garnyro. Receptas labai paprastas. Gaminimui galima imti šviežių arba raugintų kopūstų. Pasirinkite gražią daržovę su šviežiais lapais. Ant jų neturi būti dėmių, sudžiūvusių vietų ar pelėsio požymių. Šis patiekalas verdamas katile.
Žingsnis 1
Pradėkite virti džiovintus grybus su kopūstais. Puodą su grybais užpilkite vandeniu. Pastatykite ant ugnies. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. Sudėkite grybus į dubenį ir atvėsinkite. Grybų sultinio neišpilkite. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Tęskite virimą katile. Į katilą sudėkite sviestą ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Uždekite ant ugnies. Kai sviestas ištirps, sudėkite morkas ir svogūnus. Išmaišykite. Kepkite maišydami 3 minutes. Sudėkite grybus. Išmaišykite. Kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies. Supilkite grybų sultinį į katilą taip, kad jis visiškai neuždengtų daržovių ir grybų. Uždenkite dangčiu ir palikite troškintis. Po 10 minučių į katilą sudėkite kopūstus. Išmaišykite. Jei grybų sultinys neišgaravo, nusunkite jį. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 40 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių troškintis po dangčiu.
Kategorijos