Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovinti grybų kotletai
Džiovintų grybų kotletai su ryžiais - puiki įprastų mėsos kotletų alternatyva. Jie labai skanūs ir greitai paruošiami. Svarbiausia prieš tai grybus pamirkyti. Net ir nepatyrusi šeimininkė gali susidoroti su šio patiekalo paruošimu, o žingsnis po žingsnio pateiktas receptas padės. Grybų kotletams pagaminti reikia tik 600 g džiovintų miško grybų. Galite imti bet kokius grybus, tačiau geriausiais ir maistingiausiais laikomi baltieji.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Sudėkite grybus į puodą su šaltu vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite grybus 15 minučių. Nusunkite vandenį. Leiskite grybams visiškai atvėsti. Grybus smulkiai supjaustykite arba pertrinkite per mėsmalę. Į gilų dubenį sudėkite virtus ryžius, grybų mišinį ir smulkintus krapus. Įberkite druskos ir maltų pipirų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos