Publikavimo data: 2024-06-08
Džiovinti pievagrybiai
Kalakutienos džiūvėsių receptą sudaro du etapai: pirmasis - kalakutienos filė sūdymas, vėlesnis dehidravimas ir prisotinimas prieskoniais, o antrasis - mėsos susitraukimas, kuris ir yra žalių džiūvėsių esmė. Namuose džiovinta kalakutienos krūtinėlė yra visiškai saugus ir skanus produktas. Kalakutienos džiūvėsiuose nėra jokių priedų, dažiklių ar konservantų, todėl juos galima laikyti gana ilgai. Tai puikus šaltas užkandis bet kuriam stalui.
Žingsnis 1
Nusausinkite pievagrybius. Išvalytus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite grybus taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Dėkite juos į iki 45 ˚C įkaitintą orkaitę 60-120 minučių. Išimkite kepimo skardą, apverskite grybus į kitą pusę, drėgmę, jei jos yra, nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 80 ˚C. Sudėkite pievagrybius atgal į orkaitę dar 60 minučių.
Kategorijos