Džiovinti pievagrybiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovinti pievagrybiai

Kalakutienos džiūvėsių receptą sudaro du etapai: pirmasis - kalakutienos filė sūdymas, vėlesnis dehidravimas ir prisotinimas prieskoniais, o antrasis - mėsos susitraukimas, kuris ir yra žalių džiūvėsių esmė. Namuose džiovinta kalakutienos krūtinėlė yra visiškai saugus ir skanus produktas. Kalakutienos džiūvėsiuose nėra jokių priedų, dažiklių ar konservantų, todėl juos galima laikyti gana ilgai. Tai puikus šaltas užkandis bet kuriam stalui.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
34 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovinti pievagrybiai Žingsnis 1
Nusausinkite pievagrybius. Išvalytus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite grybus taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Dėkite juos į iki 45 ˚C įkaitintą orkaitę 60-120 minučių. Išimkite kepimo skardą, apverskite grybus į kitą pusę, drėgmę, jei jos yra, nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 80 ˚C. Sudėkite pievagrybius atgal į orkaitę dar 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos