Publikavimo data: 2024-06-15
Džiovintos slyvos
Neįprastas džiovintas užkandis iš sezoninių vaisių. Česnakų ir slyvų rūgštelės derinys šiam patiekalui suteikia įdomų ir ryškų skonį. Norėdami ilgiau išlaikyti džiovintas slyvas, užpilkite jas karštu alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 1
Sumaišykite čiobrelių lapelius, trintą česnaką, druską ir cukrų. Sausą mišinį sumaišykite su aliejumi. Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, atsargiai perpjaukite jas išilgai pusiau, pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Įjunkite konvekcinį orkaitės režimą 110 ℃ temperatūroje, kad orkaitė įkaistų. Dėkite slyvas ant kepimo pergamento minkštimu į viršų ir į kiekvieną slyvą įdėkite po truputį padažo. Dėkite slyvas į orkaitę 60 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 90 ℃ ir atidarytomis durelėmis toliau vyniokite pagal savo skonį.
Žingsnis 3
Džiovintas slyvas visiškai atvėsinkite ir sudėkite į sandarius stiklainius. Jei norite ilgiau laikyti, užpilkite jas karštu (bet ne verdančiu) alyvuogių aliejumi.
Kategorijos