Publikavimo data: 2025-08-18
Džiovintų rūgštynių salotos
Neįprastos salotos iš arklinių rūgštynių. Ši rūgštynė yra labai senas ir naudingas augalas. Salotos pagal šį receptą padės paįvairinti vakarienės stalą ir nustebinti artimuosius kažkuo nauju.
Žingsnis 1
Džiovintą aveluką supjaustykite mažais gabalėliais, paskleiskite ir užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1- 1,5 val.
Žingsnis 2
Išverskite į sietelį, kad nusivarvėtų skysčio perteklius ir kartumas. Užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies, užvirus įberkite druskos, virkite apie 10 minučių ir nukoškite.
Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje pakepinkite plunksnomis (arba kubeliais) supjaustytus svogūnus, kol taps skaidrūs, suberkite susmulkintus graikinius riešutus, susmulkintą česnaką ir kepkite 1-2 minutes, suberkite aveluką ir prieskonius.
Žingsnis 4
Po kelių minučių išjunkite ugnį ir suberkite granatų grūdelius. Šiek tiek atvėsinkite ir galite patiekti!
Kategorijos