Džiovintų rūgštynių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Džiovintų rūgštynių salotos

Neįprastos salotos iš arklinių rūgštynių. Ši rūgštynė yra labai senas ir naudingas augalas. Salotos pagal šį receptą padės paįvairinti vakarienės stalą ir nustebinti artimuosius kažkuo nauju.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Džiovintų rūgštynių salotos Žingsnis 1
Džiovintą aveluką supjaustykite mažais gabalėliais, paskleiskite ir užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1- 1,5 val.

Žingsnis 2

Džiovintų rūgštynių salotos Žingsnis 2
Išverskite į sietelį, kad nusivarvėtų skysčio perteklius ir kartumas. Užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies, užvirus įberkite druskos, virkite apie 10 minučių ir nukoškite.

Žingsnis 3

Džiovintų rūgštynių salotos Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje pakepinkite plunksnomis (arba kubeliais) supjaustytus svogūnus, kol taps skaidrūs, suberkite susmulkintus graikinius riešutus, susmulkintą česnaką ir kepkite 1-2 minutes, suberkite aveluką ir prieskonius.

Žingsnis 4

Džiovintų rūgštynių salotos Žingsnis 4
Po kelių minučių išjunkite ugnį ir suberkite granatų grūdelius. Šiek tiek atvėsinkite ir galite patiekti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, vakarienė, bulvių sezonas, pomidorų sezonas, receptų knyga, salotos su grietine, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, salotos su sviestu

Kategorijos