Publikavimo data: 2025-08-18
Echpochmak trikampiai
Man patinka echpochmak (iš totorių kalbos verčiama kaip trikampis). Tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kurie mane nukelia į vaikystę, laimingą ir nerūpestingą, kai pabusdavau nuo mamos šviežiai iškeptų kepinių aromato.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į bulves.
Žingsnis 3
Pagal tradicinį receptą jautieną supjaustykite kubeliais. Aš naudojau maltą jautieną. Sudėkite į bulves ir svogūnus.
Žingsnis 4
Mišinį gerai išmaišykite, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Paruoškite tešlą: ištirpinkite margariną. Sumaišykite pieną ir vandenį, supilkite margariną, įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos. Miltus persijokite per sietelį. Leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į nedidelius apskritimus.
Žingsnis 7
Kiekvieną ratą iškočiokite.
Žingsnis 8
Ant tešlos dėkite įdarą.
Žingsnis 9
Sudarykite trikampį.
Žingsnis 10
Kepkite iki 160-170 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paruoštus trikampėlius uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti, kad suminkštėtų. Gero apetito!
Kategorijos