Publikavimo data: 2024-05-01
Etchpochmak totorių kalba
Echpochmak atsirado dėl turkų tautų, kurios nuolat keliavo iš vienos vietos į kitą ir kurioms kelionėse reikėjo maisto, o šiandien šie pyragai žinomi kaip nacionalinis totorių virtuvės patiekalas. Viena iš pagrindinių tinkamo echpochmako gaminimo taisyklių - į tešlą dėti žalio įdaro. Ne mažiau svarbu viršuje palikti nedidelę skylutę, į kurią bus pilamas sultinys.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kai mielės pakils, supilkite jas į gilų dubenį, tada sumaišykite su kiaušiniu, pienu, augaliniu aliejumi ir druska. Tada dalimis suberkite miltus, palaipsniui minkydami tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite sausoje, šiltoje vietoje 120 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Bulves ir mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną susmulkinkite. Tuomet sumaišykite šiuos ingredientus viename dubenyje, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Suformuokite paplotėlius. Supjaustykite tešlą vidutinio dydžio gabalėliais ir kiekvieną iš jų iškočiokite į plokščią blyną. Ant jų užtepkite įdaro ir užlenkite kraštus link vidurio, taip suteikdami pyragėliams trikampio formą, bet palikdami viduryje angą.
Žingsnis 4
Paruoškite echpochmaki. Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos, dėkite į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos