Publikavimo data: 2024-06-09
Egzotiška ryžių košė su mangais
Kaip dažnai valgote ryžių košę su pienu? Tai įprastas skanus desertas, kurį mėgsta visi. Atrodytų, kaip tokiu patiekalu galite nustebinti savo artimuosius. Pasirodo, galite, jei ryžių košę gaminsite su sultingu mango ir kokosų pienu. Šiam deriniui tikrai neliksite abejingi.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite ir valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Paruoškite kardamono sėklas jas sutrindami. Mangas turi būti prinokęs ir minkštas. Nulupkite mangą ir susmulkinkite jį iki tyrės. Sumaišykite mangų tyrę ir kardamoną inde. Ištepkite kepimo formą aliejumi ir pradėkite dėlioti sluoksnius. Pirmiausia ant dugno dėkite mangų tyrės, tada medaus, tada ryžių ir vėl mangų tyrės.
Žingsnis 2
Kokosų pieną kaitinkite, kol jis pradės virti. Įberkite šiek tiek druskos. Visą skystį supilkite ant kepimo indo viršaus, kur yra sluoksniai. Įdėkite kepimo formą į iki 150 °C įkaitintą orkaitę vienai valandai. Per valandą patikrinkite ir atsargiai išmaišykite košę.
Žingsnis 3
Grietinėlę plakite tol, kol ji taps puri ir putota. Nulupkite migdolus ir nuplaukite vandeniu. Susmulkinkite migdolus mažais gabalėliais. Kai košė išvirs, įdėkite gabalėlį sviesto. Į išvirtą košę supilkite iš grietinėlės gautas sodrias putas. Dėkite masę atgal į orkaitę dar 10 minučių. Kai iškeps, papuoškite migdolų trupiniais.
Kategorijos