Publikavimo data: 2024-04-08
Ryžių košė
Ryžių košė yra vienas naudingiausių ir skaniausių pusryčių patiekalų. Ryžių košę lengva paruošti žingsnis po žingsnio, jei griežtai laikysitės šių kruopų gaminimo taisyklių. Norint pasigaminti skanią ryžių košę, taip pat svarbu pasirinkti tinkamos rūšies kruopas. Geriausiai tam tinka apvalių grūdų krakmolo veislės, kurios leidžia išgauti klampią gatavo patiekalo konsistenciją. Galite virti košę iš garuose virtų ryžių. Tuomet patiekalas išeis sausesnis ir trupininis.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Į puodą sunkiu dugnu ant vidutinės ugnies įpilkite vandens. Užvirinkite. Sudėkite nuplautus ryžius. Sumažinkite ugnį ir virkite nuolat maišydami. Pagardinkite druska. Virkite košę, kol skystis pusiau išvirs, t. y. kol skystis taps rūgštus, o ryžiai neišbrinks - 10-15 minučių. Į košę supilkite pieną - ne visą iš karto, o palaipsniui. Maišykite ir virkite, kol išvirs, 5-7 minutes.
Kategorijos