Publikavimo data: 2024-04-08
Ryžių košė su pienu
Pienišką ryžių košę geriau virti ant apvalių ryžių, taip šiek tiek sutrumpės virimo laikas dėl greitesnio virimo. Pagal klasikinį pakopinį receptą košę reikės virti ant viryklės, todėl svarbu pasirinkti tinkamus indus. Teisingiau būtų naudoti keptuvę, pagamintą iš nerūdijančio plieno medžiagos, ne emaliuotą, kad niekas nesudegtų.
Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Ant vidutinės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, o kai užvirs, suberkite ryžius ir maišydami virkite 5-10 minučių, kol ryžiai sugers dalį vandens. Puodo neuždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Į pieną suberkite ryžius. Norėdami tai padaryti, ryžius sudėkite ant sietelio arba sietelyje ir leiskite vandens pertekliui nutekėti. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai pienas šiek tiek pašils, sudėkite ryžius, druską, cukrų ir sumažinkite ugnį. Košę virkite dar 15-20 minučių, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 3
Leiskite košei prisitraukti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
Kategorijos