Ryžių košė su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Ryžių košė su pienu

Pienišką ryžių košę geriau virti ant apvalių ryžių, taip šiek tiek sutrumpės virimo laikas dėl greitesnio virimo. Pagal klasikinį pakopinį receptą košę reikės virti ant viryklės, todėl svarbu pasirinkti tinkamus indus. Teisingiau būtų naudoti keptuvę, pagamintą iš nerūdijančio plieno medžiagos, ne emaliuotą, kad niekas nesudegtų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių košė su pienu Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Ant vidutinės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, o kai užvirs, suberkite ryžius ir maišydami virkite 5-10 minučių, kol ryžiai sugers dalį vandens. Puodo neuždenkite dangčiu.

Žingsnis 2

Ryžių košė su pienu Žingsnis 2
Į pieną suberkite ryžius. Norėdami tai padaryti, ryžius sudėkite ant sietelio arba sietelyje ir leiskite vandens pertekliui nutekėti. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai pienas šiek tiek pašils, sudėkite ryžius, druską, cukrų ir sumažinkite ugnį. Košę virkite dar 15-20 minučių, nepamiršdami pamaišyti.

Žingsnis 3

Ryžių košė su pienu Žingsnis 3
Leiskite košei prisitraukti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos