Publikavimo data: 2024-06-23
Elnienos cholodets
Ar iš žvėrienos galima pagaminti tokį pat skanų ir sotų cholodetą kaip iš jautienos ir kiaulienos? Žinoma, jei gaminsite pagal šį receptą. Žvėriena laikoma delikatesine mėsa. O brangiausios skerdenos dalys yra nugarinė ir nugarinė. Tačiau jų nereikia imti šaltibarščiams. Užkandžiams tinka prieinamesnės dalys: kojos, nugaros dalis, šonkauliukas. Elnienos šaltienos paruošimas nesiskiria nuo klasikinio recepto.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir sultinį. Į puodą su vandeniu įpilkite šernieną, įjunkite didelę ugnį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 4-5 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos į sultinį suberkite svogūnus ir morkas, įdėkite lauro lapą. Kol mėsa verda, 30-40 min. mirkykite želatiną šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Paruoškite elnienos šaltibarščius. Išimkite mėsą iš sultinio. Atskirkite ją nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Sultinį perkoškite. Supjaustytą elnieną sudėkite atgal į sultinį, pasūdykite. Užvirinkite ir virkite dar 45 minutes. Likus 10 min. iki pabaigos įdėkite želatiną, pipirus ir česnaką. Išpilstykite į formeles, palikite atvėsti. Dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Kategorijos