Elnienos cholodets pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Elnienos cholodets

Ar iš žvėrienos galima pagaminti tokį pat skanų ir sotų cholodetą kaip iš jautienos ir kiaulienos? Žinoma, jei gaminsite pagal šį receptą. Žvėriena laikoma delikatesine mėsa. O brangiausios skerdenos dalys yra nugarinė ir nugarinė. Tačiau jų nereikia imti šaltibarščiams. Užkandžiams tinka prieinamesnės dalys: kojos, nugaros dalis, šonkauliukas. Elnienos šaltienos paruošimas nesiskiria nuo klasikinio recepto.
Gaminimo laikas
670 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Elnienos cholodets Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir sultinį. Į puodą su vandeniu įpilkite šernieną, įjunkite didelę ugnį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 4-5 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos į sultinį suberkite svogūnus ir morkas, įdėkite lauro lapą. Kol mėsa verda, 30-40 min. mirkykite želatiną šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Elnienos cholodets Žingsnis 2
Paruoškite elnienos šaltibarščius. Išimkite mėsą iš sultinio. Atskirkite ją nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Sultinį perkoškite. Supjaustytą elnieną sudėkite atgal į sultinį, pasūdykite. Užvirinkite ir virkite dar 45 minutes. Likus 10 min. iki pabaigos įdėkite želatiną, pipirus ir česnaką. Išpilstykite į formeles, palikite atvėsti. Dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, klasika, per 30 minučių, sala, morkų sezonas, česnakų sezonas, cholodetai, naujametiniai užkandžiai, be įprastų alergenų, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai, jautienos cholodetai, kiaulienos cholodetai

Kategorijos