Elnienos cholodets pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Elnienos cholodets

Ar iš žvėrienos galima pagaminti tokį pat skanų ir sotų cholodetą kaip iš jautienos ir kiaulienos? Žinoma, jei gaminsite pagal šį receptą. Žvėriena laikoma delikatesine mėsa. O brangiausios skerdenos dalys yra nugarinė ir nugarinė. Tačiau jų nereikia imti šaltibarščiams. Užkandžiams tinka prieinamesnės dalys: kojos, nugaros dalis, šonkauliukas. Elnienos šaltienos paruošimas nesiskiria nuo klasikinio recepto.
Gaminimo laikas
670 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Elnienos cholodets Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir sultinį. Į puodą su vandeniu įpilkite šernieną, įjunkite didelę ugnį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 4-5 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos į sultinį suberkite svogūnus ir morkas, įdėkite lauro lapą. Kol mėsa verda, 30-40 min. mirkykite želatiną šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Elnienos cholodets Žingsnis 2
Paruoškite elnienos šaltibarščius. Išimkite mėsą iš sultinio. Atskirkite ją nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Sultinį perkoškite. Supjaustytą elnieną sudėkite atgal į sultinį, pasūdykite. Užvirinkite ir virkite dar 45 minutes. Likus 10 min. iki pabaigos įdėkite želatiną, pipirus ir česnaką. Išpilstykite į formeles, palikite atvėsti. Dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos