Publikavimo data: 2024-10-23
Empanadas
Empanados (iš ispanų kalbos empanada - "pyragas su įdaru") - tai Ispanijoje ir Lotynų Amerikoje paplitęs pyragas, labai populiarus tarp turistų. Empanadas - tai kepti pyragėliai iš kvietinių miltų su įvairiais įdarais, dažniausiai mėsos. Patiekalo kilme laikoma Ispanijos Galisijos regionas, tačiau kiekvienas regionas ir šalis turi savo tokių pyragėlių gaminimo receptą. Šiaurės vakarų Argentinoje jie gaminami su bulvėmis arba žirniais, Ispanijos La Rioja regione į juos dedama alyvuogių ir vištienos.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite pieną, sviestą, druską, cukrų ir kiaušinio baltymą. Trynį palikite riebalais patepti. Pieno mišinį supilkite į miltus ir užminkykite tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą 30 minučių. Po to tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūnus ir paprikas, sudėkite pomidorus, vištienos filė, džiovintus česnakus, papriką, druską ir maltus juoduosius pipirus. Įpilkite šiek tiek vandens ir maišydami kepkite 10 minučių, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite alyvuoges. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Sujunkite tešlą su įdaru ir iškepkite paplotėlius. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro, apskritimo kraštus suvilgykite vandeniu ir užspauskite. Kiekvieno paplotėlio kraštus subadykite šakute. Dėkite empanadas ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Aptepkite kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos