Publikavimo data: 2024-02-04
Japoniškas sausainis receptas
Paprastas, bet neįprastas japoniškas sausainis vadinamas "Castella". Jis Japonijoje išpopuliarėjo dėl portugalų prekybininkų, o jo pavadinimas išvertus iš portugalų kalbos reiškia "duona iš Kastilijos". Ilgų kelionių metu šis desertas ilgai išlikdavo šviežias ir skanus. Japonams sausainis taip patiko, kad jie nusprendė jį gaminti patys. Japoniškas sausainis nuo paprasto sausainio skiriasi tuo, kad jame yra riebalų. Dėl to desertas tampa orus ir minkštas. Kepant medvilninį biskvitą labai svarbu laikytis temperatūros režimo ir žingsnis po žingsnio atlikti visus nurodytus veiksmus.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę. Ji turi būti įkaitinta iki 150 laipsnių. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite. Atskirkite baltymus nuo trynių ir palikite atskiruose induose. Miltus persijokite per sietelį į atskirą dubenį. Supilkite pieną į puodą ir sudėkite sviestą. Pastatykite ant ugnies ir maišydami ištirpinkite. Nukelkite nuo viryklės. Formą išklokite kepimo popieriumi. Užvirinkite stiklinę vandens. Jo reikės paskutiniam kepimo etapui Paruoškite mikserį.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti japoniško biskvito tešlą. Į miltus supilkite ištirpintą sviestą ir pieną. Maišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Palaipsniui, dalimis, įmaišykite trynius į mišinį.
Žingsnis 4
Išplakite baltymus, kad medvilninis biskvitas taptų puresnis. Tam į indą su baltymais suberkite granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite apie 5-7 minutes, kol susidarys putos. Tai darykite mikseriu, todėl procesas užtruks daug trumpiau.
Žingsnis 5
Tęskite kepimą. Paruoštą tešlą sudėkite į formą. Padėkite ją ant kepimo skardos. Į kepimo skardą įpilkite karšto vandens. Jo temperatūra turi būti 80 laipsnių. Biskvitą kepkite 60 minučių.
Žingsnis 6
Japoniškas biskvitas yra švelnus ir erdvus. Jį galima patiekti iš karto po kepimo. Kad biskvitas būtų dar puošnesnis, papuoškite jį cukraus pudra.
Kategorijos