Eršketas balik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Eršketas balik

Eršketų balik yra tikras delikatesas. Tinkamai paruoštas šis subtilus užkandis tiesiog tirpsta burnoje. Patiekalą geriau gaminti iš šviežiausios žuvies, geriausiai iš neseniai sugautos žuvies. Bet jei tokios nėra, bent jau iš atšaldytos skerdenos. Recepte naudojama tik druska. Tai pagrindinis ingredientas. Norėdami sustiprinti eršketų skonį, į marinatą galite įberti raudonėlio pipirų. Žuviai pagardinti - muskato riešuto ir imbiero, o kad ji būtų gaivi - džiovintos melasos.
Gaminimo laikas
11555 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
28 g
Riebalai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eršketas balik Žingsnis 1
Sūdykite eršketus. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į druską, o likusią druską supilkite į sūdymui skirtą indą. Įdėkite sulenkite (stiklainį su vandeniu, akmenį ir pan.) ir padėkite į šaldytuvą 5 dienoms.

Žingsnis 2

Eršketas balik Žingsnis 2
Pasigaminkite balik iš eršketų. Sūdytos žuvies gabalėlius gerai nuplaukite vandenyje, drėgmę nusausinkite rankšluosčiu. Gabalėlius pakabinkite ant plono medinio pagaliuko arba ant kabliuko su virvele šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje (+15-20 laipsnių Celsijaus). Džiovinti eršketus reikia 3-4 dienas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos