Publikavimo data: 2024-05-26
Eršketas balik
Eršketų balik yra tikras delikatesas. Tinkamai paruoštas šis subtilus užkandis tiesiog tirpsta burnoje. Patiekalą geriau gaminti iš šviežiausios žuvies, geriausiai iš neseniai sugautos žuvies. Bet jei tokios nėra, bent jau iš atšaldytos skerdenos. Recepte naudojama tik druska. Tai pagrindinis ingredientas. Norėdami sustiprinti eršketų skonį, į marinatą galite įberti raudonėlio pipirų. Žuviai pagardinti - muskato riešuto ir imbiero, o kad ji būtų gaivi - džiovintos melasos.
Žingsnis 1
Sūdykite eršketus. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į druską, o likusią druską supilkite į sūdymui skirtą indą. Įdėkite sulenkite (stiklainį su vandeniu, akmenį ir pan.) ir padėkite į šaldytuvą 5 dienoms.
Žingsnis 2
Pasigaminkite balik iš eršketų. Sūdytos žuvies gabalėlius gerai nuplaukite vandenyje, drėgmę nusausinkite rankšluosčiu. Gabalėlius pakabinkite ant plono medinio pagaliuko arba ant kabliuko su virvele šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje (+15-20 laipsnių Celsijaus). Džiovinti eršketus reikia 3-4 dienas.
Kategorijos