Kiaulienos balandėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Kiaulienos balandėliai

Kiaulienos balik - puiki alternatyva žaliai mėsai ar dešroms iš parduotuvės. Tokį skanėstą nesunku pasigaminti namuose. Svarbiausia pasirinkti šviežią, atšaldytą nugarinę ir sudaryti mėsai tinkamas džiovinimo sąlygas (gerai vėdinamą ir šiltą patalpą, kurioje temperatūra +4-15 laipsnių). Tai gali būti, pavyzdžiui, palėpė arba balkonas. Balikui paruošti taip pat reikės kelių sluoksnių marlės ir turniketo.
Gaminimo laikas
15875 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos balandėliai Žingsnis 1
Marinuokite kiaulieną. Sumaišykite druską ir cukrų ir įtrinkite mėsą. Sudėkite kiaulieną į gilų dubenį, ant viršaus pabarstykite šiek tiek pipirų. Uždenkite mažesne lėkšte, uždėkite svorį. Dėkite į šaldytuvą 72 valandoms. Mėsą per 3 dienas reikia 3-4 kartus apversti ant kitos pusės, periodiškai nuleidžiant sultis.

Žingsnis 2

Kiaulienos balandėliai Žingsnis 2
Paruoškite kiaulienos balikus. Sumaišykite apynių, cinamono ir pipirų mišinį. Įtrinkite marinuotą mėsą iš visų pusių česnaku ir prieskoniais. Įdėkite 2-3 sluoksnių marlę, suvyniokite į ją mėsą, suriškite ryšulį ir pakabinkite palėpėje arba balkone 9 dienoms. Periodiškai tikrinkite, ar marlė nesušlapo. Jei taip, pakeiskite medžiagą šviežia.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaulienos patiekalai, užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, aštriai, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, balik, be įprastų alergenų, receptų knyga, kiaulienos vakarienė, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos