Publikavimo data: 2024-05-26
Kiaulienos balandėliai
Kiaulienos balik - puiki alternatyva žaliai mėsai ar dešroms iš parduotuvės. Tokį skanėstą nesunku pasigaminti namuose. Svarbiausia pasirinkti šviežią, atšaldytą nugarinę ir sudaryti mėsai tinkamas džiovinimo sąlygas (gerai vėdinamą ir šiltą patalpą, kurioje temperatūra +4-15 laipsnių). Tai gali būti, pavyzdžiui, palėpė arba balkonas. Balikui paruošti taip pat reikės kelių sluoksnių marlės ir turniketo.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulieną. Sumaišykite druską ir cukrų ir įtrinkite mėsą. Sudėkite kiaulieną į gilų dubenį, ant viršaus pabarstykite šiek tiek pipirų. Uždenkite mažesne lėkšte, uždėkite svorį. Dėkite į šaldytuvą 72 valandoms. Mėsą per 3 dienas reikia 3-4 kartus apversti ant kitos pusės, periodiškai nuleidžiant sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaulienos balikus. Sumaišykite apynių, cinamono ir pipirų mišinį. Įtrinkite marinuotą mėsą iš visų pusių česnaku ir prieskoniais. Įdėkite 2-3 sluoksnių marlę, suvyniokite į ją mėsą, suriškite ryšulį ir pakabinkite palėpėje arba balkone 9 dienoms. Periodiškai tikrinkite, ar marlė nesušlapo. Jei taip, pakeiskite medžiagą šviežia.
Kategorijos