Maišelis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Maišelis orkaitėje

"Balyk" tiurkų kalba reiškia "žuvis". Iš tikrųjų patiekalas balyk iš pradžių buvo gaminamas iš vertingų rūšių žuvų, kurios buvo sūdomos ir džiovinamos. Vėliau receptas buvo pritaikytas mėsai. Labai skaniu ir lengvai paruošiamu namuose laikomas kiaulienos balikas orkaitėje. Kad skanėstas išeitų puikus, minkštas ir švelnus, jį reikia ruošti iš šviežios kiaulienos nugarinės arba išpjovos, kuri niekada nebuvo šaldyta. Be to, kepimui naudokite rupią druską ir foliją.
Gaminimo laikas
345 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Maišelis orkaitėje Žingsnis 1
Marinuokite kiaulieną. Sumaišykite druską, pipirus ir medų. Šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite nugarinę arba sprandinę. Dėkite ją į šaldytuvą 2-4 valandoms, o geriau per naktį.

Žingsnis 2

Maišelis orkaitėje Žingsnis 2
Kiaulienos balikus iškepkite orkaitėje. Sumaišykite garstyčias ir česnaką. Aptepkite marinuotą mėsos gabalą, tada suvyniokite jį į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200-210 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 1 valandą. Po to foliją išvyniokite ir šakute patikrinkite, ar skanėstas paruoštas. Jei išteka sultys, kepkite dar 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos