Publikavimo data: 2024-05-26
Maišelis orkaitėje
"Balyk" tiurkų kalba reiškia "žuvis". Iš tikrųjų patiekalas balyk iš pradžių buvo gaminamas iš vertingų rūšių žuvų, kurios buvo sūdomos ir džiovinamos. Vėliau receptas buvo pritaikytas mėsai. Labai skaniu ir lengvai paruošiamu namuose laikomas kiaulienos balikas orkaitėje. Kad skanėstas išeitų puikus, minkštas ir švelnus, jį reikia ruošti iš šviežios kiaulienos nugarinės arba išpjovos, kuri niekada nebuvo šaldyta. Be to, kepimui naudokite rupią druską ir foliją.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulieną. Sumaišykite druską, pipirus ir medų. Šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite nugarinę arba sprandinę. Dėkite ją į šaldytuvą 2-4 valandoms, o geriau per naktį.
Žingsnis 2
Kiaulienos balikus iškepkite orkaitėje. Sumaišykite garstyčias ir česnaką. Aptepkite marinuotą mėsos gabalą, tada suvyniokite jį į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200-210 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 1 valandą. Po to foliją išvyniokite ir šakute patikrinkite, ar skanėstas paruoštas. Jei išteka sultys, kepkite dar 30-40 minučių.
Kategorijos