Publikavimo data: 2024-05-26
Skumbrė balik
Rusijoje balik paprastai vadinama džiovinta arba rūkyta kiauliena. Iš tikrųjų taip iš pradžių buvo ruošiama kilmingų rūšių žuvis (eršketas ir lašiša). Iš pradžių skerdenos būdavo marinuojamos arba sūdomos, o paskui džiovinamos. Šiandien šis receptas taikomas visų rūšių žuviai ir mėsai. Kad patiekalas būtų švelnus ir sultingas, balik geriau gaminti iš riebios žuvies. Skumbrė tokiu pavidalu bus labai skani. Norėdami sutaupyti laiko, skanėstą galite gaminti iš jau sūdytos žuvies.
Žingsnis 1
Skumbrę pasūdykite. Sumaišykite druską, cukrų ir garstyčių miltelius. Įtrinkite žuvį druskos mišiniu iš abiejų pusių. Likusiu druskos mišiniu pabarstykite skumbrės viršų. Dėkite į uždarą indą šaldytuve 24 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite skumbrės baliką. Paruoštą sūdytą skumbrę nuplaukite šaltu vandeniu, kad pašalintumėte druskos perteklių. Ant segtuko užvyniokite storą virvutę, perverkite skerdenas ir 1-2 dienas pakabinkite šiltoje (+15-20 laipsnių Celsijaus) vėdinamoje patalpoje (palėpėje, balkone).
Kategorijos