Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuotas balik
Kiaulienos balik - tai sūdyta ir marinuota mėsa. Balik marinuojama keliais būdais, tačiau populiariausi yra sausas ir sūrymas. Patiekiamas kaip užkandis, supjaustytas plonais griežinėliais. Mėsa turi būti šviežia, šaldyta mėsa netinka. Rekomenduojamos kiaulienos dalys: sprandinė, nugarinė ir nugarinė. Marinuotą baliką galima nusipirkti jau paruoštą, tačiau jis gali neatitikti jūsų skonio lūkesčių. Geriau skirti laiko ir pabandyti patiems pasigaminti aromatingą užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Viename dubenyje sumaišykite druską ir cukrų, o kitame - prieskonius: pipirus, papriką, maltą kalendrą, apynius ir kitus prieskonius pagal skonį.
Žingsnis 2
Įtrinkite mėsą. Kiaulienos nugarinę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Įtrinkite kiaulieną druska ir cukrumi, tada iš visų pusių įtrinkite smulkintu česnaku ir kruopščiai apvoliokite prieskonių mišinyje.
Žingsnis 3
Suvyniokite mėsą. Paimkite marlę ir apvyniokite mėsą keliais sluoksniais. Marlė apsaugos būsimą baliką nuo dulkių ir purvo. Tada suriškite mėsą storu siūlu.
Žingsnis 4
Pakabinkite kiaulienos nugarinę. Paruoštą mėsą 7-9 dienas pakabinkite vėdinamoje vietoje ir leiskite jai išdžiūti. Jei marlė sudrėksta, nuimkite ją ir vėl suvyniokite nugarinę. Paruoštas balik turi būti sausas iš viršaus ir minkštas viduje. Laikykite šaldytuve.
Kategorijos