Publikavimo data: 2024-05-26
Vištienos krūtinėlės balik
Balyk - skanus ir maistingas džiovintos mėsos patiekalas, naudingas tuo, kad nėra termiškai apdorojamas. Dietinį baliką galite paruošti iš vištienos krūtinėlės. Dėl savo švelnios tekstūros paukštienos filė lengviau pasiduoda marinavimui ir sūdymui. Dar vienas šio recepto pliusas yra tas, kad vištiena ruošiama šaldytuve, o ne kambario temperatūroje. Kepimui svarbu pasirinkti atšaldytą krūtinėlę, kurios struktūra yra tanki ir šviesiai rausvos spalvos.
Žingsnis 1
Marinuokite vištienos krūtinėlę. Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, raudonėlį, muskatą, ciberžolę ir brendį. Apšlakstykite mėsą iš visų pusių marinato mišiniu. Krūtinėlę sudėkite į indą ir ant viršaus uždėkite lauro lapus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Žingsnis 2
Baigti virti vištienos krūtinėlės balky. Išimkite mėsą iš indo, nuplaukite prieskonius ir druskos perteklių vandeniu. Nusausinkite, suvyniokite į sūrmaišį ir vėl laikykite šaldytuve 24 valandas.
Kategorijos