Publikavimo data: 2024-05-26
Gausus echpochmakas su vištiena ir bulvėmis
Dėl sotaus įdaro ir purios mielinės tešlos echpochmak yra vienas iš tų skanių patiekalų, kuriais galima pamaitinti šeimą, draugus ir net vaišinti kaimynus. Šioje versijoje tai bulvės ir mėsa, prieskoniai, riebūs pieno produktai. Kaip ir su bet kuria mieline tešla, taip ir su šia teks šiek tiek padirbėti, bet koks apetitas kepiniams!
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi ir 20 minučių palaikykite šiltai, kad pakiltų. Į dubenį su pienu ir mielėmis įmuškite plaktą kiaušinį, įberkite druskos ir ištirpintą šiltą sviestą. Užminkykite minkštą tešlą ir uždenkite. Leiskite jai pakilti 40 minučių.
Žingsnis 2
Augaliniame aliejuje pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną. Sumaišykite jį su kubeliais supjaustytomis bulvėmis ir mėsa. Įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir užsiimkite tešla. Padalykite ją į mažus gabalėlius. Kiekvieną iš jų suplokite, sudėkite įdarą ir užlenkite iš trijų pusių, kad gautųsi trikampis su skylute viduryje.
Žingsnis 4
Dėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 25 minutes. Tuo tarpu sviestą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Ištraukite echpochmaki, į kiekvieno vidų įpilkite po šaukštelį mišinio ir kepkite dar 15-20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos