Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže

Šis sultingas ir aštrus patiekalas atkeliavo iš saulėtosios Ispanijos ir Viduržemio jūros pakrančių. Nepaisant tokio didelio atstumo, užsukę į parduotuvę gausite visus užsienietiškus ingredientus. Europinė jūrų lydeką - tai menkinių šeimos žuvis. Joje yra labai daug baltymų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Jūrų lydekos, kaip ir pati menkė, yra naudingos siekiant priaugti raumenų masės organizme. Česnakas ir kalendra suteiks pikantiškumo ir ypatingo ryškaus skonio, o pats majonezo pagrindo padažas padarys žuvį sultingesnę ir minkštesnę.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
12 g
Alergenai: Žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže Žingsnis 1
Perpjaukite jūros lydeką išilgai, tada išimkite stuburą ir šonkaulių kaulus. Tada supjaustykite ją į 3 dalis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže Žingsnis 2
Supjaustykite laimą griežinėliais ir smulkiai sukapokite krapus.

Žingsnis 3

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže Žingsnis 3
Paimkite dubenėlį padažui. Į jį sudėkite majonezą ir krapus, sudėkite česnaką ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite jūros lydekos filė iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite majonezo ir česnakų padažą bei aliejų, kaitinkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Žuvis paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos