Publikavimo data: 2024-03-27
Europinė jūrų lydekos majonezo ir česnakų padaže
Šis sultingas ir aštrus patiekalas atkeliavo iš saulėtosios Ispanijos ir Viduržemio jūros pakrančių. Nepaisant tokio didelio atstumo, užsukę į parduotuvę gausite visus užsienietiškus ingredientus. Europinė jūrų lydeką - tai menkinių šeimos žuvis. Joje yra labai daug baltymų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Jūrų lydekos, kaip ir pati menkė, yra naudingos siekiant priaugti raumenų masės organizme. Česnakas ir kalendra suteiks pikantiškumo ir ypatingo ryškaus skonio, o pats majonezo pagrindo padažas padarys žuvį sultingesnę ir minkštesnę.
Žingsnis 1
Perpjaukite jūros lydeką išilgai, tada išimkite stuburą ir šonkaulių kaulus. Tada supjaustykite ją į 3 dalis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Supjaustykite laimą griežinėliais ir smulkiai sukapokite krapus.
Žingsnis 3
Paimkite dubenėlį padažui. Į jį sudėkite majonezą ir krapus, sudėkite česnaką ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite jūros lydekos filė iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite majonezo ir česnakų padažą bei aliejų, kaitinkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Žuvis paruošta!
Kategorijos