Publikavimo data: 2024-01-02
Menkė su grietinės ir česnakų padažu receptas
Žuvis yra vienas sveikiausių maisto produktų žmonėms. Joje yra aukštos kokybės baltymų, jodo, įvairių vitaminų ir mineralų. Deja, daugelis žmonių ją valgo retai, o tai sieja su sudėtingu maisto gaminimu ir pjaustymu. Siūlome jums paprastą ir skanų menkės filė receptą. Menkę galima pakeisti bet kuria balta žuvimi, pavyzdžiui, jūros lydekomis, polock, navaga arba lydekomis. Grietinė suteikia žuviai švelnų kreminį skonį ir padaro ją sultingą. Patiekalas gaunasi labai lengvas, todėl jį drąsiai galite valgyti net vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nuplaukite žuvį, jei reikia, pašalinkite žvynus ir kaulus.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite česnaką, grietinę, druską, pipirus ir džiovintus krapus.
Žingsnis 3
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite menkę iš vienos pusės, kol ji taps auksinė, apie 3 minutes.
Žingsnis 4
Apverskite menkę. Ant viršaus užpilkite grietinės padažą.
Žingsnis 5
Kepkite dar 5 minutes, kol iškeps. Menkė paruošta.
Žingsnis 6
Papuoškite menkę citrinos skiltele ir smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos