Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas

Mėtos garsėja dideliu jodo, vitaminų A ir C, kalio, fosforo, kalcio ir fluoro kiekiu. Mėta yra mažai kaloringa žuvis, idealiai tinka besilaikantiems dietos. Daug naudos ir mažai kalorijų - idealiai tinka lengvai vakarienei ar pietums.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atšildykite mėtas. Nuplaukite žoleles ir pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite plonais žiedais.

Žingsnis 3

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite lašišų filė. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Ant žuvies sudėkite pomidorus ir pabarstykite petražolėmis.

Žingsnis 5

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 5
Tada tolygiai paskirstykite grietinę ant žuvies.Grietinę galima sumaišyti su trupučiu vandens ir gautu mišiniu užpilti apkepą.

Žingsnis 6

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 6
Pabarstykite žuvį tarkuotu sūriu ir siųskite kepti 20-25 min. 180⁰C temperatūroje.Kad sūris išliktų elastingas, neužberkite viso sūrio iš karto, užberkite pusę, o likusią dalį sudėkite likus 5 min. iki kepimo.

Žingsnis 7

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 7
Iškeptą menkę sudėkite į lėkštes, papuoškite vyšniniais pomidorais ir smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos