Publikavimo data: 2024-01-03
Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas
Mėtos garsėja dideliu jodo, vitaminų A ir C, kalio, fosforo, kalcio ir fluoro kiekiu. Mėta yra mažai kaloringa žuvis, idealiai tinka besilaikantiems dietos. Daug naudos ir mažai kalorijų - idealiai tinka lengvai vakarienei ar pietums.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atšildykite mėtas. Nuplaukite žoleles ir pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite lašišų filė. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Ant žuvies sudėkite pomidorus ir pabarstykite petražolėmis.
Žingsnis 5
Tada tolygiai paskirstykite grietinę ant žuvies.Grietinę galima sumaišyti su trupučiu vandens ir gautu mišiniu užpilti apkepą.
Žingsnis 6
Pabarstykite žuvį tarkuotu sūriu ir siųskite kepti 20-25 min. 180⁰C temperatūroje.Kad sūris išliktų elastingas, neužberkite viso sūrio iš karto, užberkite pusę, o likusią dalį sudėkite likus 5 min. iki kepimo.
Žingsnis 7
Iškeptą menkę sudėkite į lėkštes, papuoškite vyšniniais pomidorais ir smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Kategorijos