Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas

Mėtos garsėja dideliu jodo, vitaminų A ir C, kalio, fosforo, kalcio ir fluoro kiekiu. Mėta yra mažai kaloringa žuvis, idealiai tinka besilaikantiems dietos. Daug naudos ir mažai kalorijų - idealiai tinka lengvai vakarienei ar pietums.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Atšildykite mėtas. Nuplaukite žoleles ir pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite plonais žiedais.

Žingsnis 3

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite lašišų filė. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Ant žuvies sudėkite pomidorus ir pabarstykite petražolėmis.

Žingsnis 5

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 5
Tada tolygiai paskirstykite grietinę ant žuvies.Grietinę galima sumaišyti su trupučiu vandens ir gautu mišiniu užpilti apkepą.

Žingsnis 6

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 6
Pabarstykite žuvį tarkuotu sūriu ir siųskite kepti 20-25 min. 180⁰C temperatūroje.Kad sūris išliktų elastingas, neužberkite viso sūrio iš karto, užberkite pusę, o likusią dalį sudėkite likus 5 min. iki kepimo.

Žingsnis 7

Miltai, kepti po sūrio ir grietinės kepurėle receptas Žingsnis 7
Iškeptą menkę sudėkite į lėkštes, papuoškite vyšniniais pomidorais ir smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos